Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiedźmin 3

nerff

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam zamiar kupić Wiedźmina 3 gdy wyjdzie, lecz nie grałem, ani w Wiedzmin 1, ani w Wiedźmin 2 i tak się zastanawiam czy lepiej przejść najpierw pierwsze dwie części tej gry czy raczej sobie odpuścić? 

Opublikowano

Masz zamiar kupić? A wymagania widziałeś? =D

Jeżeli jesteś fanem tej gry to ja bym przeszedł ją od początku (czyt. wiedźmin 1, wiedźmin 2)

Opublikowano

Definitywnie zagraj w poprzednie części, zbyt wiele stracisz i myślę że nie będzie ci się tak przyjemnie grało bez znajomości poprzednich części gry.

Zagraj zarówno w jedynkę jak i w dwójkę.

A żeby mieć pełny obraz fabuły to dwojkę trzeba przejść nawet 2 razy.

Opublikowano

przeczytaj ksiazki lub zagraj w poprzednie czesci, zupelnie inaczej spojrzysz na ta gre

Wystarczy, że obejrzy jakieś let's playe z tych gier, choć nie dorówna to własnej rozgrywce :p

"Problemem nie jest problem.

Problemem jest twoje nastawienie do problemu."

http://fabko.ovh - technik serwerów csgo:-)

Opublikowano

Podobno w Wiedzmin 3 na początku gry będziesz miał jakiś filmik i cała historia z 1 i 2 bedzie omowiona. Także nie musisz przechodzić poprzednich części.

Opublikowano

Moim zdaniem trzeba przejść wszystkie części od 1 do 3 by się wczuć w klimat gry ;) Jagbyś zaczął od 3 to byś zapewne nie wiedział o co chodzi lub o kogo jagby gadali o czymś w 3 co się działo w poprzednich częściach.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

NIE PRZECHODŹ. Okay, zwróciłem już na siebie uwagę? Chcę się upewnić, że przeczytałeś książki. Jeśli nie - zrób to! Poprzednie gry nie dorównują w niczym sadzę i żal byłoby ją sobie zaspoilerować. Jak już przeczytasz to możesz przejść stare części, ale nie będzie to wymagane. Na początku gry będzie scenka jak Jaskier odgrywa balladę o czynach Białego Wilka. Tam wszystkiego się dowiesz i podejmiesz decyzje co "zrobiłeś" w poprzednich częściach. Oczywiście jeśli masz dużo czasu to możesz ograć poprzednie części. Nie wiem jak z jedynką, ale dwójka była niezła. 

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Co to za przyjemność zaczynać od końca?

Polecam wiedźmina 1  bo ma  świetną fabułę mimo iż  to sterowanie  i walka na początku mnie irytowały to  z biegiem czasu jakoś to ogarnąłem

wiedźmin 2  jest lepszy wizualnie wiecej opcji ma  no i to co lubię najbardziej ... niektóre teksty wypowiadane przez postacie :D

po za tym pewnie będzie coś tego Typu co w w2  że można importowac zapisy z wiedzmina 1  i w dwójce na start mieć  zbroję kruka  ... która nie jest tak super wypasiona jak w jedynce no ale zawsze coś

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...